De forskjellige stedene rundt øyet

For alle som ikke er så kjente med sminke og anatomi, så skal jeg i dette innlegget prøve å forklare hva steder rundt øyet heter. I sminkevideoer og tekster så hører man alltid om «globalen», «våtkanten», «øyenbrynsbenet» og andre steder.

Det er jo ikke alle som vet hvor vi finner disse stedene, så jeg skal prøve å forklare dere dette.

øyepartiet

Jeg begynner med dette bildet her. Her har jeg markert de ulike stedene rundt øyet og forklaringen kommer nedenfor.

Øyenbrynsbenet; Det finner vi under øyenbrynet. Det er her vi ofte legger en highlight som kan være en lys øyenskygge eller en lys øyenskyggeblyant.

Globalen; Globalen er rett ovenfor selve øyelokket. Hvis du ser på bildet så ser du at vi finner globalen under øyenbrynsbenet, men ovenfor øyelokket. Altså, midt i mellom. Her pleier vi å bruke en øyenskygge for å skyggelegge. For eldre mennesker med tunge øyelokk, kan det være fint å legge matte, mørke skygger her for å «løfte».

Ytre V; Finner vi på ytre kant av øyelokket. Her bruker vi gjerne en litt mørkere øyenskygge enn hva vi bruker på innerst på øyelokket for å skape definisjon til øyet.

Øyenkrok; Dette er stedet vi finner helt innerst ved øyet. Det ligger nærmest nesen. Her pleier man å bruke en lys øyenskygge for å åpne øyet.

Våtkant; Denne finner vi på nedre del av øyet. Dette er den kanten som er innenfor de nedre øyenvippene. Det er her vi legger eyeliner. Den kan være hvit, svart eller andre farger. En hvit eyeliner vil åpne øyet ditt, mens en svart eyeliner har motsatt effekt.

Håper du lærte noe av dette. Er ikke så enkelt å forklare, man må bare gjøre sitt beste.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/e/7/sminkebloggen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

5 kommentarer til «De forskjellige stedene rundt øyet»

  1. Heisann! Jøss, denne forklaingen har jeg leita så lenge etter.. Altså, jeg pleier å sitte å se på sminkevideoer på youtube en del og når jeg selv lager videoer så klarer jeg aldri å komme på hva ordene de nevner på engelsk er på norsk! :) Så dette var bra.
    En ting jeg lurer på er;
    Hva heter det området hvor du legger dipliner? Altså, nede ved vippene på øyelokket liksom?

    1. Heisann! Så koselig tilbakemelding! :) Jeg må ærlig innrømme at jeg vet ikke om det kalles noe spesielt. Jeg kaller det langs vippekanten på øyelokket. Det forstår de aller fleste :) Hvis du sier på vippekanten på øyelokket så forstår de jo at det ikke er vippekanten under øyet, altså våtlinjen, det er snakk om :)

  2. Tusen takk for forklaringen! Jeg har lurt på det så lenge. Går fortsatt på barneskolen, mendler er jo lurt å kunne?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *