Hvordan vaske sminkekoster

Når man legger makeup bruker de aller fleste sminkekoster. Dette gjør jobben mye enklere og resultatet blir bedre. I sminkekostene kan det samles MASSEVIS av bakterier og hygiene er ekstremt viktig. Men, hvordan vaske sminkekoster?  sminkekoster

Dette finnes det uttallige måter å gjøre på og du får kjøpt massevis av kosterenser på markedet. Selv har jeg prøvd mye av det, men faller alltid tilbake på en type såpe. Jeg bruker mye makeup og mange koster hver dag. Det er derfor veldig viktig for meg å holde de rene. Jeg vil dele min renserutine på kostene i to kategorier.

Dyprens for sminkekoster

Som sagt, bruker jeg mange koster hver dag. Jeg bruker 5 stk bare til ansiktet, så har man øyenskyggekoster i tillegg. Jeg prøver å vaske kostene grundig 1 gang i uken minst, og dette gjør jeg med zalo. Som du sikkert vet, så fjerner zalo fett og da det kan bli litt fett og masse produkt i kostene så blir dette 100% fjernet. Det fjerner bakterier og produkt.

Mange anbefaler at man bruker mild såpe som for eksempel babyshampo eller liknende, men jeg bruker mest syntetiske hår og disse tåler sterkere såpe uten å tørke ut. Jeg personlig føler heller ikke at kosten blir helt ren med en mild såpe.

Når jeg vasker kostene, holder jeg børsten under vann i ett par sekunder og påfører deretter en dråpe zalo i håndflaten. Så jobber jeg med kosten i zaloen i hånden og over fingrene, dette får såpen godt inn i kosten og den blir helt ren. Etterhvert som man jobber med kosten så ser man at skummet fra zaloen blir renere og renere. Da ser man når kosten er helt ren og kan deretter skylde den i vann til såpen er borte. MEN, husk at når kostene skal tørke, så skal de legges flatt på ett papir eller håndkle. Mange setter kostene stående, men da vil vannet renne ned i kosten og kan i værste fall løse opp limet slik at skaftet faller av.

Hurtigrens

Hygiene er selvfølgelig det viktigste når det kommer til sminkekoster og makeup generelt. Det er derfor viktig å rense kostene sine. Men, en annen faktor som også gjør at man gjerne vil vaske sminkekoster er at resultatet blir rent og du unngår «skitne» flekker i ansiktet og på øyne. Man ser det spesielt godt hvis man har brukt en øyenskyggekost til rød øyenskygge, og hvis man da skal bruke den til blå etterpå, så vil jo ikke dette bli en flott blåfarge. Derfor bruker jeg alltid hurtigrens i tillegg til dyprens en gang i uken.

Når jeg sier hurtigrens så skal det gå fort. Jeg bruker Heptan fra Apoteket (alkohol). Dette fjerner bakterier og er desinfiserende. Hell en dråpe på et tørkepapir og dra kosten over den fuktige flekken. Da vil produktet på kosten fjernes og kosten er fri for bakterier. Dette går fort, og er et must i hverdagen for meg!

Mange har spurt meg om hvordan vaske BeautyBlender og det er heller ikke så vanskelig. Fukt svampen skikkelig og ha på zalo eller mild såpe om du vil. Jobb godt med den og klem masse slik at såpen kommer godt inn i svampen og du vil da se når den er ren. Skyll den godt å legg den til tørk – vips så er du ferdig!

«Sminkekoster er dyrt – jeg kjøper heller noe annet»

Dette er en setning jeg hører daglig på jobb. Mange syns sminkekoster er dyrt og velger derfor å kjøpe noen billige koster. Jeg sier ikke at alle dyre koster er gode og alle billige koster er dårlige, men jeg sier at det er forskjell på kvalitet. Kjøper man en god kost, og tar vare på den, så holder den i MANGE år! Det er ikke nødvendigvis sikkert at en billig kost gjør.

 

 

 

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/e/7/sminkebloggen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *