Hvorfor bruke ansiktsmaske

Det er ikke noe hemmelighet at hudpleie er viktig. Vi skal leve med huden vi har, resten av livet. Dette er god nok grunn for meg til at jeg ønsker å stelle godt med huden min. Gode renseprodukter, riktige ansiktskremer og rutiner er viktig. Men hvorfor bruke ansiktsmaske? Jo, det skal jeg forklare litt om.

ansiktsmaske

Alle har forskjellig hud og ulike behov, det er derfor viktig å finne ut hva huden DIN trenger. Felles for alle hudtyper og hudtilstander er at huden trenger fuktighet og beskyttelse. Det kan derfor være greit å reise til hudpleier eller gå innom et parfymeri for å få hjelp til å finne ut hvilken hud man har, og hva man da trenger.

Jeg har en kombinert hud, det vil si at den er litt fet noen steder, mens andre steder er den tørr. Jeg trenger derfor hudpleie som passer til denne hudtypen. Har du tørr hud, trenger du produkter som hjelper for tørr hud.

Hva er ansiktsmaske?

Ansiktsmaske er et hudpleieprodukt man ikke bruker daglig. Dette er produkter man påfører ansiktet og som har en virketid, før man skal vaske det av igjen. Ansiktsmasker får man i mange ulike konsistenser som for eksempel gel, leire, med farge, krem, hjemmelaget – altså i mange varianter. Dette kommer an på hvilket merke det er, hva slags type maske og liknende.

Hvordan velge riktig maske?

Her er det som sagt veldig viktig å tenke hudtype og behov. Hva trenger man, eller hva ønsker man å få bukt med? Har man en uren hud, kjør på med rensemaske som virkelig renser opp. Har man tørr hud, bør man bruke fuktighetsmasker osv. Man kan også bruke flere ansiktsmasker samtidig. For eksempel: Huden er fet i T-sonen og tørr i kinnene. Da kan man legge en rensende leirmaske i t-sonen og en fuktmaske i kinnene. Når man skal gå til innkjøp av ansiktsmasker så er det viktig å få god hjelp, slik at man får det som passer for sin hud. Det er ikke sikkert den flotte ansiktsmasken til naboen passer huden din perfekt.

ansiktssmaske

Hvor ofte skal man bruke ansiktsmaske og hvordan?

Her er det vanskelig å gi noe fasitsvar, men 2 ganger i uken kan være en grei huskeregel. Det er viktig å lese på produktet man har og der står det som regel hvor ofte man skal bruke det. Ansiktsmasken skal påføres på nyrenset hud og gjerne også etter man har brukt en peeling. Da har man fått vekk mye av de døde hudcellene og ansiktsmasken får jobbet godt på huden. La masken sitte i den virketiden det står opplyst om på produktet og skyll deretter av. Avslutt med din daglige hudpleie, hudpleieproduktene du bruker morgen eller kveld.

Jeg pleier å sette av en dag hvor jeg tar både ansiktsmaske og hårkur. Da lager jeg meg en egen spadag hjemme, hvor jeg koser meg masse! Mange sier at de ikke har tid til hårkur og ansiktsmasker, men alle har vel et kvarter å sette av i løpet av en uke? Det er viktig å ta vare på seg selv!

Det finnes også mange sheetmasker på markedet og det blir stadig flere. Dette er såkalte «papirmasker». Dette kan være til hele ansiktet eller til øynene. Maskene består av papir formet til hele ansiktet eller til området under øynene som er dynket med deilige ingredienser som jobber godt i huden. Her finnes det masse merker å velge i, noe bedre enn andre – men slik er det vel med alt 😉

Da håper jeg at dette var litt oppklarende, er det noen spørsmål rundt ansiktsmasker så fyr løs i kommentarfeltet!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/e/7/sminkebloggen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *