NYBEGYNNER: Hva er baking?

De siste årene har makeup blitt mye mer i fokus. Man begynner å sminke seg i en yngre alder enn man gjorde før og trendene har blitt mer utbredt. Det er veldig mange populære teknikker, ord og uttrykk. I denne kategorien; NYBEGYNNER, vil jeg prøve å forklare litt om ting som kan være uklart for mange.

Hva er baking

Hva er BAKING?

Baking er et ord man hører ofte i «sminkeverdenen» og dette er jo i grunn et ord man hører aller mest i mat- og kokkeverdenen. Baking kan være mye rart, men i sminkeverdenen betyr det altså «å sette» noe. La meg forklare dette litt bedre.

Når man har tegnet med kullstifter eller pastellkritt, er man avhengig av å spraye tegningen/maleriet med noe som gjør at fargene sitter på plass der de skal være og ikke sklir rundt om man tar på det. Akkurat på samme måte må vi sette makeupen også.

En gylden regel er at alle flytende produkter man har i ansiktet skal settes med noe tørt. Det kan være concealer under øynene, på haken og foundation i ansiktet. Baking kommer spesielt inn når man bruker produkter under øynene. Ofte kan concealer og foundation stripe seg og legge seg i linjer rundt munn, i linjer og rynker. Da kan det være greit å bake litt der også. Da vil produktene holde seg på plass mye lenger.

beautyblender
Beautyblender er en liten svamp som passer perfekt til baking når man legger makeup!

Hvordan baker man?

Når du skal bruke baking er det viktig å tenke på hvilket redskap man bruker. Hvis du har lagt concealer under øynene, er det veldig viktig å bake slik at ikke concealeren legger seg i striper under øynene. Dette kan også glatte ut linjer rundt øynene. Bruk gjerne en beautyblender med masse transparent pudder og dytt forsiktig på under øynene. Husk å jobbe mot linjene – fra ytterkanten av øyet og mot innerkanten. Avslutt med å koste vekk overflødig produkt når du er ferdig.

Hvilke produkter bruker man når man baker sminke?

Det finnes et hav av slike produkter der ute, men det kan være greit å kikke etter løse pudder når man skal bake da det er mye enklere å jobbe med. Du får lettere påført større mengder med løspudder enn om du har et presset pudder. Eksempel på et godt bakingpudder er Youngblood Mineral Rice Setting Powder. Dette er et løspudder som er veldig lett i konsistens og det tynger ikke under øynene.

Da gjenstår det bare å si lykke til med bakingen! :)

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/e/7/sminkebloggen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *