Ulike hudproblemer

Hudens struktur og tilstand påvirkes av gener og miljø. Det genetiske er ikke noe vi kan gjøre noe med, vi kan for eksempel ikke endre vår medfødte hudtype til noe annet. Det eneste vi kan gjøre er å ta vare på den og pleie huden vår.

Beauty Pacifique

Er vi født med anlegg for akne, kan vi bare gjøre så godt vi kan for å holde huden sunn og pen. Når jeg sier at huden påvirkes av miljøet, så mener jeg hva vi utsetter den for. Som du kanskje har vært borti så blir jo huden ofte tørr i kulden, man kan få uren hud av ulike produkter osv. Dette er ting vi kan gjøre noe med. Vi skal nå se nærmere på ulike hudproblemer.

Ulike hudproblemer

Akne:

Aknehud er irritert og rødaktig og kan ha sårlignende utslett.  Mange tenåringer er svært plaget med akne. Hvis man har dette problemet, bør man søke profesjonell hjelp, unngå å klemme da dette ofte gir arr for resten av livet. Tilstanden blir ofte verre i noen uker mens talgansanmlingene løses opp og strømmer mot overflaten. Men gi ikke opp. Etter behandlinger blir huden mye, mye bedre. Akne forsvinner i de fleste tilfellene før man fyller 20.

Couperose:

Couperose er brustne blodkar ytterst i huden. Du har sikkert sett mange eldre mennesker med små, røde linjer som vises særlig på nese og kinn. Årsaken til couperose kan være dårlig eller ingen beskyttelse mot sol og vind, for mye alkohol eller røff behandling av huden. Couperose er desverre veldig vanskelig å bli kvitt, så vær nøye med å forebygge dette problemet. Når man har fått couperose bør man være nøye med å gi huden mye fuktighet og ikke minst være snill med tanke på de tingene jeg nevnte ovenfor. Det er viktig å pleie huden sin godt.

Hudormer:

Hudormer har nok de aller fleste vært borti. Disse oppstår fordi porene tilstoppes av hudens naturlige talg. De blir ofte svarte helt ytterst, men det er ikke alltid av skitt. Det kan også være at når talgen kommer i kontakt med oksygen, så skjer deg en oksidasjon som igjen fører til misfarging. Hudormer får man oftest i t-sonen og på haken. Disse forsvinner med en god peeling og ansiktsmasker. Du kan selvsagt forebygge hudormer med daglig rengjøring av huden din. Det er viktig at man ikke klemmer disse hudormene uten først å ha åpnet porene, som for eksempel ved dampbad over kokvarmt vann. Hvis du klemmer og presser for hardt på huden, kan du få arr og couperose.

Milier:

Dette er små talgknuter som ligner på hudormer. Disse blir aldri misfarget eller mørke, da de ikke har noen åpning. Miliene sitter ofte rundt øynene og kan skyldes for eksempel fete rengjøringsoljer. Disse kan ikke fjernes uten å først ha åpnet huden. Dette må du få hjelp til av en hudterapeut.

Dette var litt om ulike hudproblemer. Ønsker du å lese om hudtyper kan, klikk her!

Har dere noen spørsmål, så er det bare å legge igjen en kommentar 😉

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/e/7/sminkebloggen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *