Ansiktspleie

Det finnes utrolig mange forskjellige produkter som du kan kjøpe til huden din. Utvalget er stort, noe som kan føre til at det blir vanskelig å finne ut hva man trenger og hva man vil ha. Disse produktene kan deles inn i tre hovedgrupper: Renseprodukter, ulike typer kremer og masker.

Rensepreparater:

Til denne gruppen regnes vanligvis rensekrem, rensemelk, ansiktsvann og peeling. Når du skal gå til innkjøp av et slikt produkt, må du selvsagt ta hensyn til din hudtype. Du kan gjerne rådføre deg med en ansatt på et parfymeri hvis du er usikker. Produktene fås i forskjellige prisklasser og med forskjellig kvalitet.

Renseskum; Det mest effektive rensepreparatet vi kjenner til. Renseskummet tar med seg vanlige avfallsstoffer og smuss i tillegg til at de løser opp tung sminke. Renseskummet tørker ikke ut huden din, den tilfører fett samtidig som den renser.

Rensemelk; Rensemelken er et mildt produkt som har samme egenskap som renseskummet. Rensemelken passer perfekt for de som ikke bruker mye sminke og som ønsker en rens de kan fjerne uten vann. Mange med sensitiv hud foretrekker ofte en rensemelk.

Ansiktsvann; Ansiktsvannets oppgave er å fjerne rester av rensekremen eller rensemelken. Produktet hjelper i tillegg også til å raskt gjenopprette hudens normale pH-verdi. Det er svært viktig å velge ansiktsvann etter riktig hudtype. Ansiktsvann inneholder gjerne vann, alkohol, forskjellige typer planteuttrekk og parfyme.

Peeling; Brukes i tillegg til disse renseproduktene. Peeling brukes etter behov, og kan variere fra person til person. Peeling inneholder små korn som fjerner døde hudceller og gir en ekstra god renseeffekt. Huden føles som regel myk og glatt etter en peeling. Jeg anbefaler ikke å gjøre dette så ofte som hver dag.

For de som har svært fet hud, brukes det rensegel. Dette er et produkt med lav eller null innhold av olje/fett.

Ulike typer kremer:

Etter at du har renset huden er det viktig å påføre en god fuktighetskrem. Dens oppgave er å bevare hudens mykhet og fuktighet.

Hva inneholder kremer; Hovedingrediensene i de fleste kremer er fettstoffer, oljer, vann, av og til voks, parfyme og konserveringsmidler. De kan også inneholde ulike tilsetningsstoffer.

Hva gjør ansiktskremer; Det døde, ytterste laget i overhuden kalles hornlaget. Krem gir hornlaget fuktighet slik at det holder seg mykt fra de levende hudlagene vi har under hornlaget. Hvis huden din har blitt tørr for eksempel ved sterk sol eller kulde, har huden mistet normalt fuktighetsinnhold. Vannets oppgave er da å øke fuktighetsinnholdet i huden, slik at den blir elastisk igjen. Olje, fett og voks-aktige stoffer sementerer ned tørre hudskjell, slik at huden blir myk. I tillegg så utsetter det fordampingen av fuktighet.

Hovedtyper av krem; Vi har lettere kremer og vi har tyngre kremer. Konsistensen på kremen avhenger av hvor stort vann- og fettinnholdet er. Er det høyt vanninnhold, er kremen gjerne lettere i konsistensen, mens høyt fettinnhold gir tyngre konsistens. Dagkremen er ofte en lettere krem da vi ikke vil at huden skal se fet ut på dagen. Det er også lettere å påføre sminken, med en lett dagkrem som underlag. Nattkremen der i mot er av tyngre konsistens og inneholder mer fett og oljer. Nattkremens oppgave er å mykgjøre og hindre fuktighetstap. De fleste kremer i dag kan brukes både på morgenen og kvelden.

Huden må ha fuktighet, men mange ønsker også produkter som jobber spesifike ting i tillegg. Dette kan være anti-rynke, talgregulerende osv. Det finnes altså mange kremer som gir både fuktighet og beskyttelse, men også jobber på andre ting.

Spesialkremer; Er kremer som har en spesiell oppgave. For eksempel øyekrem som kanskje er den spesialkremen som brukes mest i tillegg til dag- og nattkrem. Øyekremen er lettere enn andre kremer og skal gi fuktighet rundt øynene. Huden er veldig tynn og sart i dette partiet av ansiktet, og man skal derfor påføre kremen forsiktig med sirkelbevegelser. For de som er plaget med rynker rundt øynene, kan en øyekrem være med på å milde dette problemet. For de som ikke har rynker rundt øynene, vil en øyekrem være med på å forebygge at disse rynkene oppstår.

Masker:

I tillegg til den daglige ansiktspleien, kan det være fint å legge en maske. Dette kan for eksempel være rensende, fuktighetsboost eller oppkvikkende masker. Disse maskene fås i forskjellige farger, konsistenser og lukter. Masken skal alltid legges på ren hud, gjerne etter en peelingskrubb. Legg masken på ansiktet, men ikke på munnen og øynene. La masken være på i den virketiden som produktet tilsier. Noen ansiktsmasker vaskes av med ansiktsservietter og rensekrem, mens andre vaskes av med vann. Etter masken bruker man gjerne ansiktsvann og en god krem.

Hva inneholder masker; Maskene har forskjellig innhold alt etter hva slags maske det er snakk om. Vanlige innholdsstoffer hos de aller fleste maskene er pleiende oljer, urter og fuktighetsgivende stoffer.

Rensende masker; En rensende ansiktsmaske er et supplement til den daglige rensen. Hvor ofte masken skal brukes avhenger av type maske, hudtype og behov. Vanligvis brukes de ikke oftere enn en gang i uken. Rensende masker fjerner talg, svette, døde hudceller og annet smuss. Huden blir helt ren. Det er da viktig å påføre rikelig med fuktighetskrem etter en ansiktsmaske, da vi fjerner «hudens skjold» og dette medfører til at huden blir skjørere.

Fuktighetstilførende masker; Denne masken kan brukes så ofte man vil og er et produkt vi kvinner kan skjemme oss litt bort med. En fuktighetstilførende maskes oppgave er selvfølgelig å gi huden vår fuktighet som fører til at huden blir myk og bløt etterpå.

Oppkvikkende masker; Denne masken er perfekt å bruke før sminken en dag du «MÅ» se bra ut, men føler deg sliten og trett. Oppkvikkende masker strammer og stimulerer huden i tillegg til at den gir deg en frisk og opplagt farge i ansiktet.

Dette var litt kort om ansiktspleie. Håper dette var interessant og at dere lærte noe 😉

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/e/7/sminkebloggen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

4 kommentarer til «Ansiktspleie»

    1. Da har jeg tatt med det også 😉 Har nevnt dette i et tidligere innlegg hvor jeg gikk nærmere inn på de forskjellige hudtypene 😉 Du kan lese dette innlegget her

      1. Her er jeg litt uenig. Enkelte med fet hud kan ha nytte av oljeholdige produkter. Jeg har blandings- til fet hud og bruker av og til fettholdig krem og ren planteolje på ansiktet. Det sies at fet hud kan forekomme grunnet for lite fuktighet, så det er viktig å ikke strippe huden helt for det.

        1. Jeg har noen fete partier i ansiktet, men bruker samme produktene i hele ansiktet. Jeg bruker ikke foundation eller pudder med olje i, men jeg det er fett og olje i andre produkter jeg bruker. Dette er selvfølgelig svært individuelt hvordan huden til forskjellige mennesker reagerer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *