Fuktighetskrem og hudtyper

Det er veldig viktig at man bruker riktig fuktighetskrem til ansiktet. Det finnes utrolig mange merker i forskjellige prisklasser. Ofte så får man det man betaler for, men det er ikke dermed sagt at det dyreste alternativet alltid er det beste.Som du sikkert vet så skal man helst rense huden morgen og kveld. Etter at man har gjort dette skal man påføre en god krem som gir huden fuktighet. Det er ikke alltid like lett å finne ut hvilke krem som passer akkurat deg, men det finnes en krem for alle. Noen syntes kanskje det er vondt å kjøpe en fuktighetskrem til 300 kroner, men man har virkelig igjen for det.
Vi deler hudtypene inn i fire kategorier; Tørr hud, Fet hud, Blandingshud og Normal hud.

Tørr hud:

Kjennetegn; Du flasser lett. Huden føles gjerne litt ru og sår. Du har mest problemer på høsten og vinteren. Huden kan være rødlig.

Behandling; Hvis du har tørr hud blir oppgaven din å tilføre fuktighet slik at huden blir myk og elastisk. Dette gjøres ved milde, fuktighetsgivende produkter. Du skal være nøye med å ikke dusje for ofte, men annenhver dag går greit. Bruk en såpe med lav pH som du forsiktig smører på kroppen din. Ikke bruk for varmt vann. Husk å bruke fuktighetskrem etter at du har dusjet! Hvis huden din klør, kan du gå over til ett mildere vaske og skyllemiddel. Ikke klø på huden din. For noen hjelper det å sove på ett kjølig soverom.

Hvilke fuktighetskrem; Det finnes så utrolig mange forskjellige fuktighetskremer, men det som er viktig er at den tilfører masse fuktighet. Du får tynne kremer, nærmest litt gèleaktig og du fete kremer. Det er du som bestemmer hva du selv skal bruke. Hvis du har veldig tørr hud, bør du gå for en litt fetere krem.

Fet hud:

Kjennetegn; Du svetter lett og har en glinsende hud. Huden blir lett rød. Ofte kviser og uren hud.

Behandling; Hvis du har fet hud, er det som regel ingen behandling som må gjennomføres. Er man plaget med uren hud, bør man være flink til å rense huden morgen og kveld i tillegg til en ansiktsmaske i ny og ne. Du bør da bruke en rensegel som inneholder svært lite eller null fett og oljer. Når det gjelder ansiktsmaske vil jeg anbefale en rensende ansiktsmaske.

Hvilke fuktighetskrem; Man burde velge en lett fuktighetskrem som gjør huden myk uten å tilsette alt for mye fuktighet.

Blandingshud:

Kjennetegn; Du har noen tørre og noen fete partier. Det ligger i navnet, altså en blanding. Kanskje er du veldig tørr i kinnene mens du har fet hud i T-sonen (pannen og nesen).

Behandling; Denne hudtypen behandles også med fuktighetskremer i tillegg til å rense huden morgen og kveld. Det er veldig viktig å smøre seg etter du har renset huden. Du kan også bruke ansiktsmaske.

Hvilke fuktighetskrem; Bruk fetere kremer på partiene hvor du er tørr og lettere kremer på partiene hvor du har fet hud. Biotherm Aquasource Non Stop passer perfekt for blandingshud.

Normal hud:

Kjennetegn; Dette er en hudtype som ikke har de symptomene nevnt ovenfor. Det er klart at man kan bli tørr noen ganger, men ikke på samme måte som med en tørr hudtype.

Behandling; Selv om man som regel ikke har problemer med tørre eller fete partier, skal man være flink med å bruke fuktighetskrem og rense godt. En normal hud trenger også pleie!

Hvilke fuktighetskrem; Her kan du velge og vrake mellom det du selv måtte ønske. Alt fra tynne gèlekremer til fete ”fettete” kremer. It’s up to you!

Håper dette var til hjelp! 😉

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/e/7/sminkebloggen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *