Hva er contouring og highlighting?

Contouring og hightlighting er to ord som går igjen når det kommer til sminke i disse dager. Men, hva er contouring og highlighting egentlig? Det skal jeg prøve å forklare dere nå.

contouring

Alt startet for noen år siden hvor Kim Kardashian postet bilder av sine sminkerutiner. Det tok fort av, og plutselig kom det masse contouring produkter på markedet. Men hva er det?

Altså – når du ser på bildet nederst til venstre så ser du en frøken min mørke og lyse skygger i ansiktet. Her er det tegnet opp for å illustrere hvor man trenger det mørke og det lyset. Contouring og highlighting handler nemlig om å skyggelegge ansiktet. Man bruker makeup for å få frem konturer i ansiktet.

For meg som er ganske rund i ansiktsformen, er contouring veldig fint. Da vil de mørke skyggene gjør at ansiktet ser smalere ut. For de som har veldig høyt hårfeste, kan man legge mørke skygger øverst i pannen for at det skal se ut som om hårfestet går lenger ned. Jeg kaller contouring og highlighting for trylling!

Hvordan bruke contouring og highlighting?

Når du sminker deg, legger du ofte en foundation i hele ansiktet for så å påføre litt solpudder og rouge. Når du skal bruke denne makeupteknikken, gjelder det å legge produktene på riktig sted i ansiktet. Det er egentlig det alt handler om!

LYSE TONER FREMHEVER

Når man legger lyse toner, så vil det fremheve partiet du legger det på. Det vil si at har man veldig smale lepper, kan man legge lyse produkter i for eksempel amorbuen for å få den bedre frem. Når man highlighter ansikter legger man gjerne shimmer på toppen av kinnbeina, under øverste punkt på øyenbrynet, i amorbuen, på nesen og haken. Man kan også legge lyst i pannen, men da gjerne uten shimmer.

Når man skal highlighte ansiktet, kan man bruke flere ulike produkter. I pannen og under øynene kan man bruke en consealer som er lysere enn foundation for å highlighte. Mens på kinnbeina er det veldig fint med et highlight pudder som inneholder shimmer. Det samme kan man legge litt på neseryggen, leppen og i øyekroken.

MØRKE TONER TREKKER TILBAKE

Når man bruker contouring av ansiktet bruker man lyst og mørkt. De mørke tonene trekker tilbake, altså får man en «slimmingeffekt». Her snakker vi som regel alltid matte produkter, som for eksempel solpudder, mørk concealer, øyenskygger eller andre produkter. Som du ser på bildet ovenfor, så brukes dette langs neseryggen for å få nesen til å virke smalere, under kinnbeina for å «trekke inn» kinnene slik at kinnbein kommer bedre frem og under haken. Jeg nevnte tidligere at det legges i pannen også, og dette gir en flott effekt. Der kan man eventuelt gå på med litt shimmer, for eksempel på sommeren eller om man har normalt hårfeste.

Dette er en trend som tydeligvis har kommet for å bli, så her er det bare å sette seg ned og øve for de som vil slenge seg på. Man kan bruke contouring og highlighting i ulike grader. Så til hverdags legger man det ikke like tydelig som man ville gjort på festsminken.

Etter at denne trenden kom så har det kommet vanvitting mye kit som inneholder alt du trenger for å prøve deg frem. Dette i alle prisklasser. Anastasia Beverly Hills har to ulike contourkit, et i pudderform og et i kremform. Jeg bruker veldig ofte Bahama Mama fra theBalm til contour og Mary-Lou manizer fra theBalm som highlight. I det nye sminkepalettet fra theBalm In theBalm of Your Hand får du både Bahama mama og Mary-Lou!

Håper dette var litt oppklarende 😉 Alt er lov, så det er bare å prøve seg frem. Start med å tenke «hva ønsker jeg å fremheve», så vil du få litt hjelp på veien. Da finner du fort ut hva du ønsker å skjule litt også, så får du en helhet.

Lykke til jenter!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/e/7/sminkebloggen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *