Sminke skal være gøy – stol på deg selv

Jeg har lyst til å ta opp en ting jeg har tenkt på lenge. Som noen av dere vet så har jeg slitt med spiseforstyrrelser for noen år tilbake. Jeg skulle bli tynn, jeg skulle bli perfekt, jeg skulle bli som alle andre. Som 17 åring og svært usikker. Men, er det egentlig så viktig å være som alle andre? Kan man ikke være seg selv i stedenfor? Jo, det syns jeg! Man må våge å skille seg ut, våge å stole på seg selv! Hvorfor skal man la seg påvirke av alt man ser rundt seg, kan man ikke bare være den man er?

Da jeg virkelig begynte å interessere meg for makeup, var det kunsten som fanget min interesse. Sminke er kunst, det er en måte å uttrykke seg på, en måte å bli kjent med seg selv, en måte å finne seg selv på. Sminke skal være gøy! Det å leke med nye farger, tørre å prøve nye ting. For meg er sminke så utrolig mye mer enn bare skjønnhetsprodukter for å klare seg igjennom dagen eller for å tørre og gå på butikken. Sminke er kunst! Man kan gjøre så utrolig mye. Det er det som fascinerer meg!

På sosiale medier, blader, tv og bloggere så ser vi stadig «slik skal du sminke deg i 2016» eller «slik skal du kle deg i sommer». Hvorfor skal vi bli fortalt hvordan vi skal kle oss eller sminke oss? I år er det moderne med masse blått rundt øynene, noen kler det, mens andre kler det ikke. Noen liker blå øyenskygge, noen liker det ikke. Hvorfor skal vi da bruke blå øyenskygge om vi ikke liker det. Vi skal bruke det vi liker, kle oss slik vi liker. Jeg syns det er viktig å ha egne meninger. Tørre å kle seg slik man vil, eller tørre å sminke seg slik man vil. Ønsker man å ha rosa øyenskygge, så har man rosa øyenskygge – uavhengig om det er trend eller ikke.

11mars1

På bildet ovenfor så ser du en øyensminke jeg la for ett par år siden. Jeg syns det er ganske kult. Slik gikk jeg på jobb den dagen, og jeg kan si med hånden på hjertet, dette var absolutt ikke en trend. Noe av det morsomste jeg vet er å leke med farger. Skape noe nytt, prøve nye kombinasjoner. Man hører jo om sotede øyne og smokey eyes hele tiden. Her laget jeg min egen vri på smokey eyes. Jeg sotet øynene og kjørte på med rosa i øyekroken. Kanskje litt too much for mange, men jeg digger det. Det kan godt hende at ikke du liker det og at naboen din heller ikke liker det, men kanskje naboen hennes liker det. Men, vet du hva – det spiller ingen rolle! Jeg liker det!

Poenget mitt er at alle burde gå for den stilen man ønsker, de fargene man liker og de klærne man liker. Tenk så kjedelig om alle på denne planeten skulle sett helt like ut. Hva hvis alle veide like mye, eller alle brukte samme genseren. Ja, det ville blitt utrolig kjedelig! Stol på deg selv og kjør den stilen du selv ønsker! Tørr å prøv noe nytt, utfordre deg selv og ha det gøy!

Ha en fin helg alle sammen!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/e/7/sminkebloggen.no/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

2 kommentarer til «Sminke skal være gøy – stol på deg selv»

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *